Článek

Mezinárodní projekty eTwinning

Profilová fotka

Mgr. Bc. Iva Fidlerová

Vytvořeno:

Spoluautoři:

Co je eTwinning?

eTwinning (European School Partnerships - Evropská spolupráce škol) je významnou vzdělávací platformou schválenou Ministerstvem národního školství podle modelu inovativního přístupu ve vzdělávání.

Každá pořádaná aktivita má vzdělávací účely, rozšiřuje obzory žáků a pomáhá jim rozvíjet se v různých oblastech.


Žáci 8. ročníku začínají od listopadu projekt "A modern fairy tale: the 4SpaceKnights" (Moderní pohádka: 4vesmírní rytíři), ve kterém se budou podílet na spoluvytváření interaktivního příběhu „Nového světa“, jeho členů, prostředí a pravidel. Projekt bude probíhat do května příštího roku. Partnerské školy: Francie, Itálie, Turecko.


Žáci 9. ročníku se budou v projektu "All we need is kindness" (Vše co potřebujeme je vlídnost) zabývat pozitivním vztahem k sobě a ostatním, k přírodě a zvířatům. Cílem je uvědomit si, jak důležitá je laskavost a empatie ve společnosti a ve světě. Projekt bude probíhat od listopadu do března příštího roku a partnerskými školami jsou Řecko, Itálie, Litva, Turecko.


Oba projekty budou v anglickém jazyce a výstupy budou zveřejňovány na webových stránkách naší školy, facebooku a instagramu.

Galerie